En magisk skolsköterska, två magiska skolsköterskor, tre magiska skolsköterskor…

Så länge jag kan minnas har jag haft svårt att somna om kvällarna. Det kvittar hur trött jag är, så fort jag lägger huvudet på kudden, släcker sänglampan och sluter ögonen börjar hjärnan spinna upp i högvarv. En miljon tankar slungas runt och jag ges ingen chans att stoppa dem.

Jag har alltid igång en ljudbok för att försöka överrösta tankarna. Men det måste vara en bok jag redan läst, annars övergår problemet i en nyfikenhet om vad som ska hända härnäst. Stephen Frys Mythos är en trogen tjänare om kvällarna, kombinationen av grekisk mytologi och Stephen Frys otroliga röst är svårslagen.

Tankarna har oftast ingen betydelse, väldigt sällan handlar det om oro för något som faktiskt händer i mitt liv. Istället hyperfokuserar jag på samma saker flera kvällar i rad. Efter att ha tittat på en Harry Potter-film för ungefär en vecka sedan (Prisoner of Azkaban såklart, den bästa i filmserien) ägnar jag merparten av mina kvällar till att fundera på vem som spelar skolsköterskan Madam Pomfrey och var jag känner igen henne ifrån.

Den första kvällen kollade jag såklart upp det på Imdb. Madam Pomfrey spelas av Gemma Jones, jag känner igen henne från Bridget Jones’ Diary. Såhär på dagtid vet jag det, utan problem. Men så fort jag ska sova slås jag tydligen av någon sorts galopperande demens, för då startas cykeln igen – vem är det som spelar Madam Pomfrey och var känner jag igen henne ifrån?

Ibland undrar jag om jag kanske har ADHD. Jag har hört andra kvinnor med diagnosen beskriva liknande symptom. Men samtidigt är jag övertygad om att majoriteten av människor i 20-årsåldern som ägnar tid på Tiktok tänker samma sak. Allt en gör är ett symtom av någon typ av psykisk diagnos om man bara skrollar länge nog. Att ifrågasätta sin egen mentala hälsa är helt enkelt en del av den samtida livsupplevelsen.

Även om jag nu skulle ha ADHD och mitt enda symtom är att jag inte kan sluta tänka på magiska skolsköterskor när jag ska sova så är det kanske inte så illa. Kanske är det magiska skolsköterskor och inte får man egentligen ska räkna?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *