Om mig

Jag har alltid älskat storytelling…

…i alla dess former, både som konsument och producent. Sedan jag lärde mig läsa har jag alltid haft en bok nära till hands, min hårddisk är fylld med berättelser jag skrivit och jag lyssnar nästan konstant på antingen musik eller en podcast. Om kvällarna bläddrar jag mellan olika streamingtjänster, ständigt på jakt efter nästa serie eller film att upptäcka.

Intresset för storytelling blev vägen in i journalistiken. Redan tidigt på utbildningen insåg jag att featurejournalistik är vad jag ska hålla på med. Jag är som bäst – och har som roligast – när jag får komma nära människor, djupdyka i ett ämne och sedan presentera det jag upptäckt i en välskriven, engagerande och kreativ text.

Förutom journalistiken har jag även arbetat med översättning, från svenska till engelska och vice versa, i mer än tio år. Jag är flytande i engelska språket, både i tal och skrift och har ett Cambridge certificate CEFR level C2. Jag lägger precis lika mycket tid, omsorg och professionalism på översättningar som jag gör på journalistiska texter.

Jag brukar stolt beskriva mig själv som en nörd. Visst har jag mina stora intressen – populärkultur, jämställdhetsfrågor, smink och hudvård. Men jag kan också nörda ner mig i nästan vad som helst, så länge det involverar passionerade människor.

UTBILDNING
  • Estetiska programmet inriktning musik, Academy of Music and Business (gymnasium)
  • Ettårig utbildning i musicerande (professional musicianship – vocals), BIMM Brighton, England
  • Fil. kand. Journalistprogrammet, JMG Göteborgs universitet
  • Fristående kurs i faktaresistens, fake news och folkhälsa, Stockholms universitet
ERFARENHETER
  • Krönikör och reporter på Di Weekend
  • Reporter och vikarierande featureredaktör på Blekinge Läns Tidning
  • Konsertrecensent på Borås Tidning